Përmbajtja e hollë do të thotë përmbajtje e hollë. Faqet që prodhohen më shumë se një herë me të njëjtin objektiv fjalë kyçe konsiderohen si përmbajtje e hollë si nga përdoruesit ashtu edhe nga Google. Krijimi i përmbajtjes së hollë mund të duket i parëndësishëm, por në fakt mund të shkaktojë rezultate shumë të mëdha negative. Për shembull, ju mund të bëni që uebfaqja juaj të penalizohet në përditësimet e algoritmit për shkak se faqja juaj përshkruhet si Përmbajtje e hollë. Dënimi me përmbajtje të hollë mund t'ju kthehet si një humbje shumë serioze në trafik.
Përmbajtja e dobët mund të shkaktojë një Të dhënat e telemarketingut proces shumë të vështirë, veçanërisht për markat e mëdha. Një ulje e trafikut ose penalizimi nga Google mund të çojë në humbjen e klientëve. Për të parandaluar këtë, situatat që mund të shkaktojnë kanibalizimin e fjalëve kyçe duhet të shmangen.
Normat tuaja të konvertimit mund të ulen
Një tjetër efekt negativ që mund të përjetoni në rast të kanibalizimit të fjalëve kyçe është ulja e normave tuaja të konvertimit. Një nga faqet tuaja do të ketë një normë më të mirë konvertimi se të tjerat. Megjithatë, në vend që të shkojnë në atë faqe, vizitorët tuaj të rinj mund të shkojnë në faqe më pak të rëndësishme. Kjo mund të shkaktojë një rënie serioze në normat e konvertimit.
Si të zbuloni kanibalizimin e fjalëve kyçe?
Nëse nuk dëshironi të hasni problemin e kanibalizimit të fjalëve kyçe, duhet të merrni masa paraprake. Nëse mendoni se po përballeni me një problem të tillë, mund ta zbuloni atë në mënyra të ndryshme. Ju duhet të përcaktoni metodën më të përshtatshme për ju për të zgjidhur problemin dhe të ndiqni me kujdes hapat në fjalë.
Metoda e parë që mund të përdorni për të zbuluar këtë problem është përdorimi i operatorëve të kërkimit në Google. Me kërkimet e mostrës që do të bëni në këta operatorë, mund të zbuloni përmbajtjen që renditet për fjalën kyçe që keni zgjedhur dhe që ju vjedh trafikun. Një metodë tjetër që mund të përdorni për të zgjidhur problemin është të përdorni mjetin e Google Search Console. Ju duhet të përdorni filtrin e pyetjeve në seksionin e performancës dhe të zgjidhni skedën e faqeve në pjesën e poshtme. Në këtë mënyrë, ju mund të shihni lehtësisht faqet që shfaqen dhe të gjeneroni trafik për fjalët kyçe që keni përcaktuar. Pika që duhet t'i kushtoni vëmendje këtu është të krahasoni performancat e këtyre faqeve që janë prodhuar së fundmi dhe marrin trafik të ngjashëm dhe të bëni një përcaktim në përputhje me rrethanat. Përdorimi i mjetit Google Data Studio është një metodë tjetër që mund të përdorni për të zbuluar kanibalizimin e fjalëve kyçe. Në këtë mënyrë do të keni mundësinë të shmangni rezultatet e krijuara nga ky problem duke marrë të dhënat e sakta nga burimi më i besueshëm. Së fundi, përdorimi i mjeteve SEO si SemRush, Ahrefs, Serpstat është ndër opsionet që mund t'ju ndihmojnë në fazën e zbulimit. Këto mjete janë mjete organike të fjalëve kyçe, por ju gjithashtu mund t'i përdorni lehtësisht për qëllime zbulimi.