Siç e shpjeguam më lart, SEO dhe SERP janë çështje shumë të rëndësishme për Featured Snippet. SEO për Google është ndër gjërat e domosdoshme të faqes suaj të internetit. Para së gjithash, për të qenë i suksesshëm në fushën Featured Snippet, duhet të keni bërë një rrugë të gjatë në SEO.
Për këtë arsye, është thelbësore që faqet e internetit të mund t'i përgjigjen qartë pyetjes se çfarë është SEO dhe të plotësojnë kërkesat e saj. SEO, që qëndron për Optimizimin e Motorit të Kërkimit, në turqisht do të thotë "Optimizimi i motorit të kërkimit". Është e mundur që një faqe interneti të ngrihet në krye të motorit të kërkimit, për shembull, në Google, falë SEO. SEO ka disa rregulla brenda vetes dhe kërkesa numër një është origjinaliteti dhe përmbajtja organike.
Me pak fjalë, një kusht tjetër Telebemarking SMS Telefoonnommer Data që përmbajtja juaj të renditet në seksionin Snippet është optimizimi i faqes suaj. Ky proces thjesht rrit dukshmërinë e faqes suaj në Google dhe lejon Google të analizojë më lehtë përmbajtjen tuaj. Ka disa hapa që duhen ndjekur në procesin e optimizimit.
Hapi i parë është përgatitja e pyetjes dhe përgjigjes që dëshironi të përfshini në fragmentin e veçuar. Pyetja që keni vendosur duhet të përmbajë fjalë me një shkallë të lartë kërkimi si p.sh. "Çfarë është? si është?” Hapi i dytë është seksioni i përgjigjeve. Cilësia e përgjigjes është gjithashtu shumë e rëndësishme që përmbajtja juaj të renditet në Snippet Google. Është e rëndësishme që përgjigja të jetë e saktë dhe gjithëpërfshirëse dhe jo shumë e gjatë. Për Google, është konsideruar e mjaftueshme dhe ideale që llojet e fragmenteve të tipit të paragrafit të kenë një gamë fjalësh prej 40-70 në Pjesët e veçuara. Një çështje tjetër e rëndësishme është se pyetja dhe përgjigja e pyetjes janë të vendosura në krye të përmbajtjes.
Snippet i veçuar, i cili kërkon përpjekjen më të madhe për t'u zbatuar midis llojeve të fragmenteve, është bërë objektivi që uebsajtet duan të arrijnë, veçanërisht kohët e fundit. Faqet e internetit që mund të përcaktojnë më saktë se çfarë duan përdoruesit promovohen në vendin zero nga Google duke prodhuar përmbajtje që u përgjigjet më së miri këtyre kërkesave. Faqet e internetit që marrin Pjesë të veçuara kanë mundësinë që të publikojnë përmbajtjen përkatëse të faqes së tyre të internetit në një kuti kur bëhet një kërkim për temën përkatëse në Google.
Një kuti e vogël e përbërë nga disa fjali arrin të tërheqë vëmendjen e një pjese të madhe të lexuesve, apo edhe pothuajse të gjithëve. Trafiku organik i faqes përkatëse të internetit rritet ndjeshëm falë kutisë që tërheq vëmendjen. Shkalla e rritjes zvogëlohet si dhe shkalla e rritjes në një kohë të habitshme. Përveç rritjes efektive dhe rritjes së audiencës në një kohë të shkurtër, mund të kuptohet gjithashtu që faqja e internetit pranohet si e sigurt nga Google falë Featured Snippet.